احترس من الفيس يوو بوك
Oct 18th, 2008 by Ahmed Saad El Din
مثال حي للخداع والهاك باستخدام ال
شوف الموقع دة
http://www.faceUbook.com
فيه حرف يوو بعد كلمة فيس .. الموقع دة شبه الفيسبوك بالمللي .. أو بمعني أدق شبه واجهة الدخول بتاعة الفيسبوك بالمللي .. والموقع كله خداع ,, عشان لما حد يشوفوه يفتكره الفيسبوك فعلاً
ممكن برضة صاحب الموقع دة يبعت ايميلات للناس .. ويقول الحقققققققق .. الاكونت بتاعك علي الفيس هيروح هيضيع هيتعلق .. ولازم تتدخل دلوقتي عليه عشان مايتلغيش .. تتدخل الموقع بسلامة نية .. تكتب اليوزرنيم والباسوورد وشكرررااااا
بعد كدة بقة يبعت نفس الرسالة لكل أصدقائك على الفيسبوك ,, وينتشر وينتشر وينتشر ويستمر
النوع دة من الخداع مش للفيسبوك بس ,, دة ممكن يحصل لأي موقع بيقدم خدمة لقطاع عريض
وعشان كدة
خد بالك كويس من اي ايميل يتبعتلك ويطلب منك طلبات غريبة .. زي ادخل على موقع شركتنا واكتب كلمة السر بتاعتك حتي لو شعار الشركة موجود
وخد بالك من نفس اسم الموقع الي انت داخل عليه
.
.
واحترسوا يا اصدقائي
وهذا النوع من الخداع يحصل لمواقع شركات كبيرة وحصل لبنك في السعودية أيضاً .. تخيل عاقبة الموضوع لو أن أحدهم استطاع أخذ بيانات الدخول لحسابات بنكية!
يا خبررر!
ده هو بالمللي فعلا
بس غريبة ان اي لينك فيه بيودي على فيس بوك الحقيقي!
يعني هما مجرد عاملين الصفحة دي بس عشان ياخدو البيانات
عالم شياطين صحيح
شكرا اوي ليك يا احمد
جزاك الله خيرا على التنبيه
ربنا يخليك يااحمد
انت دايما كده منورنا
(:
انا حاسة عن عمليات النصب دي كترت قوي اليومين دول..خصوصا المواقع العجييييبة اللي تطلب رقم الكريديت كارد بتاعك..ده انا نفسي معرفش رقم الكريديت كارد بتاعي
جزاك الله خير
انا دخلت على اللينك بس مفتحش شكلهم قفلووه
انا الجمد لله مش بفتح اى حاجة و شكرا على النصيحة
)
نبيل
بالفعل أكثرها لمواقع البنوك
كارثة بالتأكيد
سعيد بتعليقك
………………………………………….
محمود
لأ عادي ,, كل اللينكات اللي جوة مش مهمة ,, واهوه نوع من زيادة التمويه انه يخليها نفس روابط الفيسبوك .. لكن المهم هو البوكس بتاع اليوزر نيم والبوكس بتاع الباسوورد
العفو يا محمود
جزانا واياك
………………………………………….
esraa
ميرسي يا اسراء

العفو على ايه
………………………………………….
بيسو
النوع دة من عمليات النصب قديم قدم الدهر .. بس فيه ناس كتير برضة لسة مش عارفاه وبتتخم في المواقع دي لذا وجب التنويه
جزانا واياكِ يا بيسو
………………………………………….
maa3lina
كيفك يا مرام؟
لأ لسة الموقع موجود ,, بس لو بتدخلي عليه من فايرفوكس أو انترنت اكسلبورو 7 هيطلعلك تحذير أنه موقع نصاب
أحسن حاجة الحرص دة
)
العفو
فعلا حاجات غريبة وطرق عجيبة للنصب ..
عاوز ااقولك ان مدونتك جميلة ومفيدة وستتكرر زياراتى لها بعون الله
Fake log in page
ما أكثرها
تحياتي